Balık burcunun tüm yönleri

Gezegeni: Jüpiter Elementi: Su Uğurlu Rengi: Mavi

jupiter
Mitolojide tanrıların babası olarak bilinen bu gezegen bolluğu, bereketi, neşeyi ve zenginliği temsil eder. En fazla yardımcı ve iyilik veren gezegendir. Zevke düşkünlüğü anlatır. Plan geliştirme fal bak ve iş başarma konularında etkin rol oynar.

Jüpiter Yay burcunun yönetici gezegenidir. Jüpiter özellikleri etkin bir şekilde görülür. Jüpiter Güneş’ten
aldığından daha fazla enerjiyi yansıtarak kendini aydınlatan dev bir gezegendir.

Büyüklüğü nedeniyle güneş sisteminin en ağır gezegeni olarak bilinir. Doğruluğun, adaletin ve aydınlığın temsilcisidir.

Jüpiter cesaret güç, çalışkanlık, enerji, bilgi ve konuşmanın gezegenidir. Güneş, Ay ve Mars Jüpiter’in dostlarıdır.

Yay ve Balık burçlarının yöneticisi olan Jüpiter, Yengeç burcunda yükselir, Oğlak’ta gücünü yitirir. İkizler ve Başak onun zararlı olduğu burçlardır.

Jüpiter, kader evi olan dokuzuncu evin yöneticisi olduğu için doğum haritasındaki yeri çok önemlidir. Jüpiter eğitim ve evlilik yöneticisi olarak büyük bir rol oynar. Jüpiter insanları işbirlikçi, aktif, disiplinli ve temiz kalplidir.

Su Elementi
Su insanlarının sezgisel özellikleri çok gelişmiştir, çok iyi birer vücut dili okuyucusudurlar. Onlar için ne dediğinizden çok, nasıl hareket ettiğiniz önem taşır.

Âşık oldukları zaman derinden severler ve çok bağlanırlar. Terk edildiklerinde ise derinden yara alırlar, iyileşme süreçleri uzun sürer. Hayli romantik bir yapıya sahiptirler.

Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülürler, çok fedakârdırlar. Çok iyi birer dinleyicidirler, sizi can kulağıyla dinleyip sorununuza çözüm ararlar, iyi tavsiyelerde bulunurlar. Bu yüzden ara sıra yalnız kalıp toparlanmaya ihtiyaç duyarlar ve kendi kabuklarına çekilirler.

Su grubu duygulan yönetir. Yaratıcılıkta ve hayal gücünde sınır tanımazlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde ve güzel sanatlarda çok başarılı olurlar. Keskin sezgileri ile finans alanında da başarıyı yakalayabilirler. Neredeyse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. İnsanlara yardım etmeyi çok severler.

Su tipleri en utangaç ve çekingen tiplerdir. Sese ve dokunmaya karşı çok duyarlıdırlar. Genellikle duyguları ve hisleri aracılığı ile iletişim kurarlar. Kolay öfkelenmezler, ama bir kere harekete geçtiklerinde gazaplarından kurtulmanız neredeyse imkânsızdır.
Mavi

Boğaz Çakrası’na karşılık gelir ve yaratıcı ifade gücü, iletişim, gerçeklik ve irade gibi konuların tüm hallerini kapsar.

Öncelikle tinsel değerler ve şifa ile ilişkilendirilir. Bu renk ruha hitap eder. Güzellik, derinlik ve özgürlük gibi hisleri çağrıştıran denizlerin yanı sıra gökyüzünün sonsuzluğu ve büyüklüğü ile de bağdaştırılır. Mavi en çok spritüel şifa veya ruhu dinlendirme, rahatlatma amacıyla kullanılır.

Mavi, Meryem Ana ile ilişkilendirilen bir renktir. Efsanelere göre giymekte olduğu kıyafetin rengi açık maviydi.
Kilise duvarlarında çoğunlukla mavi peleriniyle “Cennetin Kraliçesi” olarak resmedilir.

Gerek Kızılderili gerekse Tibetliler için bu renk spritüellik ile bağdaştırılır. Onlara göre mavi, hem cenneti hem de dünyayı aynı madde içinde birleştirmektedir. Kızılderililere göre bu renk, ruhun besinidir.
Soylulukla da bağdaştırılan bir renktir. Mavi kanlı terimi buradan gelmektedir.

Yaratıcılık ve kendini ifade etmeyle ilişkilendirildiğinden Boğaz Çakrası’nı güçlendirecek bir renktir.
Duygusal düzlemde mavi iletişimi geliştirir ve insanların normal koşullarda dile getirmekte zorlandığı veya rahat hissetmediği konuları konuşmaya teşvik eder.

Bir önceki yazımız olan Sosyal fenomenler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment