Dünyamıza gelen uzay gemisi

4 Mayıs 1959 tarihli London Daily EıpvM gazetesinde çıkan bir haberle dünya yeniden bu konuyla ilgilendi. Gazetede şöyle yazıyordu: “51 yıl önce başka bir gezegenden dünyamıza gelen uzay gemisiyle ilgili görüşler Sovyet bilim adamları arasında geniş tartışmalara yol açmıştır. Moskova’da hazırlanan bir keşif kolu hâlâ Sibirya ormanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Sovyet bilim adamlarının liçu, Ku kar hin. Krinov ve Fesenkov. göktaşı ihtimali üzerinde durmakla beraber olay kelimesini kullanmayı doğru bulmuşlardır. Prof. A!exei Kazantsev ile Prof. Lapunov ise Merih’ten gelme bir uzay gemisi görüşünü savun maktalar.

Uzay gemisi göçüşünü destekleyebilmek için yıllardan beri bilgi toplayan Kaantsev. Çek ve Polonyalı bilim adamlarına bu konuda bir açıklama yapmıştır…” Olayın tarihçesini özetleyen London Daily Express, yazıyı şöyle sürdürüyordu: “Göktaşı görüşü Hiroşima’daki atom patlamasına kadar savunuldu. Savaştan sonra Japon şehrindeki tahribatla Sibirya’daki tahribatı karşılaştıran Ka/antsev kesin bir açıklama yaptı ve Sibirya’da 2500 m. yüksekliğinde bir atom patlamasının yer aldığını açıkladı. Ancak bu düşünceyi kimse ciddiye almadı 1951’de bu görü} Prof. Lapunov tarafından benimsendi, iki bilim adamı, yeıyüzüne inmek isterken havada patlayan uzay gemisi fikri üzerinde durdular. Olay yerine gönderilen keşif kollaruun hiçbiri göktaşı izlerine rastlamadığından tartışma hâil sürmektedir.”

Ayıu tarihlerde Avustralya’da yayınlanan Sydney Sun gazetesi, Çekoslovak dergisi Prace’den aktardığı bir haberi veriyordu: “Bir evren konuğu adlı kitabında, Sovyet aerodinamik uzmanı Manotakov Sibirya’da, patlamanın yer aldığı bölgenin yakınlarında konaklayan birçok kimsenin bilinmeyen, aslında radyasyon etsindeki kişüerinkinc benzer, hastalıklardan öldüklerini, patlamanın en büyük gücünün, atom patlamalarında olduğu gibi, merkezden çok uzakta yer aldığını açıklamış tır.” Yeni ve lodukça şaşırtın görüşlerin ortaya çıkması olayın incelenmesine yol açtı. Kulik’in eski raporları bir kez daha gözden geçirildi ve ilginç bir nokta üzerinde duruldu: Olaya tanık olanlardan bazılan mantar şeklinde bir buluttan söz etmişlerdi. 1963’te jeolog ve fizikçi Solotowün yönettiği bir araşbrma komitesi Sibirya’ya gitti ve dönüşünde atom patlaması görüşünü bütünüyle destekledi Bu arada Priroda dergisi 80 görüşü sıralayan bir liste yayınladı. Geleneksel bilimin hâlâ göktaşı düşmesi adı altında arşivlemek istediği bir olayla ilgili 80 tane görüş ortaya çıkmıştı. Aşınlann çoğu, Rusya’da bile kabul edilmedi. Resmî yorum göktaşını unutarak, dünya ile bir kuyruklu yıldız çarpışması ihtimali üzerinde durdu. Buna karşılık. Amerikan bilim adamlan patlamanın nedenini bir miktar karşamaddenin dünya ile çarpışması kabul ederken. Genrich AMotvValentina Schularewa İkilisi Leningrad’ın Swezda gazetesinde yayınladıkları bir incelemede, doni olarak Kuğu takımyıldızlarından gelen büyük göçte bir laser ışınım göstermişlerdir.

Bir önceki yazımız olan Kahve falında uçak başlıklı makalemizde falda bozuk para, falda jeton görmek ve Kahve falında jilet hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment