Neden Meditasyon Yapılmalıdır?

Bilim adamları meditasyonu, zihnin rahatladığı ancak uyanık olduğu dinlenme hali olarak tanımlarlar. Sık sık mediatif bilinç hali olarak adlandırılır, çünkü bu normal uyanık olma halinden ve bilincin uyumasından farklıdır.
Zihin mutluluğun ve mutsuzluğun, stresin ve zihinsel hâkimiyetin, hastalığın ya da iyi olmanın başarısızlığın ya da başarının kaynağı olduğuna göre, dikkatimizi zihnimize vermemiz anlamlıdır. Doktorlar hastalıkların % 70’inin psikosima tik olduğunu, yani zihinden kaynaklandığını söylerler. Yani hasta olduğunu söyleyen her on kişiden yedisinin hastalığı; korku, üzüntü, kızgınlık, kıskançlık ya da benzeri olumsuz bir duygudan kaynaklanır.
Bunun ötesinde, meditasyona bir kez başladığımızda, daha sakin, daha az tepkili ve daha
kararlı oluruz tüm bu duygular yaşamımızda daha az stres ve anlaşmazlık olmasının yanısıra daha verimli olmamızı sağlar.
Kızgınlık ve panik, enerjinin boşa harcanmasına neden olur. Kaslarımız gerilir, sinirlerimiz ve zihnimiz gereksiz çalışır. Sakinleşmek yeniden enerjiyle dolmamızı sağlar.
Sakinlik ve hayat enerjisi birbirini tamamlar. “Hiper” olarak tanımlanan insanlar enerjik görünürler, ancak aslında sinirsel enerjiyle doludurlar. Sinirsel enerjilerini kaybederlerse kendilerini kötü ve bitkin hissederler.
Bir süre sonra meditasyonun faydalarını görmeye başlarsınız. Etkiler belli belirsizdir, ancak zamanla artar. Her geçen gün kendinizi daha az stresli ve daha mutlu hissedersiniz.
Gerçek, tüm negatif duyguların üzüntü, kızgınlık, endişe, pişmanlık ve suçluluk gibi duyguların gerçek olmadığıdır. Sadece zihnin bu negatif durumuna alışır, gerçek dünyayı böyle algılamaya başlarız.
Gerçek daha iyi ve daha huzurlu bir hayat sürmektir. Bu diğer gerçeklik ancak meditasyon yoluyla zihnimizi sakinleştirdiğimizde mümkün olacak ve bu sayede yüksek biinci miz ortaya çıktığında parlayacaktır.
Yaşamımızda birçok yük taşırız. Bunlar iki ağır yük; geçmişten gelen düşünce ve pişmanlıklar ve geleceğe ilişkin endişe ve üzüntülerdir. Bu yükler bize ağırlık yapar. Meditasyon bu gerçeği görmemizi sağlar ve bizi bu kökleşmiş ve şartlanmış davranış kalıplarından uzaklaştırır.
Düşüncenin akışı meditasyon yoluyla yavaşlatılınca, bir üst bilinç ortaya çıkma şansı elde eder.
Yaşamımızın çeşitli evrelerinde üst benliğimizi çeşitli safhalarda deneyimleriz; sonsuz huzur ve büyük mutluluk anları böyle zamanlardır. Burada üst benliğimiz deneyimlenmek tedir, ancak zihnimiz düşünce düzeyinde olduğu için bu anlar çok nadirdir.
Gerçekte zihnimiz düşüncelerle doluyken, zekâmız da kısıtlı çalışacaktır.

Bir önceki yazımız olan Altarın fiziksel Toprak planı başlıklı makalemizde Altarın fiziksel Toprak planı, fal ve fal bakma hakkında bilgiler verilmektedir.

  • reply pressor ,

    harika site çok tşkk…

    Leave a comment