Olabildiğince açık bir geceye ihtiyacımız olacak. Eğer mümkünse binalardan, ağaçlardan ve şehir ışıklarından uzak açık bir alana çıkın. En iyisi istediğiniz zaman kendi başınıza güvenle gidebileceğiniz bir yer bulmaktır. Venüs’ün bu yüzyıl içindeki tek geçişini yakalamak üzereyken ‘Eve gitme zamanı!1 diyen bir annebabadan daha kötüsü olamaz. Bir arka bahçe işinizi görür. Ve tabii güvenli bir teras da. Eğer gece dışarı çıkmanıza izin verilmiyorsa üzülmeyin; odanızın penceresinden de yeterince çok şey görebilirsiniz.

Gece dışarı çıkıyorsanız, sıcak tutacak bir kıyafet
yarar var Ve bir şapka takmak da yerinde bîr t olur. (Ters takmak şartıyla. Unutmayın! Yukarı
Yıldız izleme önerileri
• Ay gökyüzündeyken gözlem yapmayın. Ayın karanlık gününü bekleyin. Çünkü ay öyle ışık yansıtır ki, bu ışıktan dolayı birçok silik detayı kaçırırsınız.
• Gözünüze, karanlığa alışması için zaman tanıyın; 10 dakikalık bir karanlık, gözün irisinin tamamen açılması için yetecektir. Çevredeki ışıkların, gözünüzün karanlığa uyumunu bozacağını unutmayın. Göz merceğinin tamamen açılması için zifiri karanlıkta en az on dakikalık bir zaman gerekir. Bazı uzmanlar ise bunun için bir saatlik bir süre gerektiğini söylerler.

• Çok belirsiz şeyleri görmek için gözünüzün kenarı ile bakmayı deneyin. Bu küçük oyunu, M.Ö. 4. yüzyılda Yunan düşünürü Aristoteles denemiştir. İşe yaradığını fark edeceksiniz. Çünkü gerçektende gözün kenar kısımları belirsiz ışığı, orta kısımlarına göre daha iyi toplar. Böylece silik nesneleri daha net görürsünüz. Bu şekilde bakmaya “dönük görüş” adı verilir.

 Fal bakma gen.tr sundu…


Bir önceki yazımız olan Gökyüzü dönüyor mu? başlıklı makalemizde gökyüzü döner mi, gökyüzü neye benzer ve gökyüzünün yapısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment