Pluto Ve Charon, Uzak İkili

Pluto Ve Charon, Uzak İkili
Piuto ve Charoh, bizim ayımızdan bile küçük iki ufak yalnız dünyadır. öüneş sisteminin milyarlarca kilometre dışında sadece birbirleriyle dost iki oluşumdur.

Süneş’teft o kadar uzaktadırlar ki, Güneş gökyüzlerinde j bîr yıidızdalfkifazdaha büyük görünür ve en fâzla ayın dünyayı ısıttığı kadar bir ışık verir, Pluto Charon’un yalnızca iki katı büyüklüğünde olmasına rağmen,
Birbirine kilitlenmiş gibi bir şekilde döner dururlar. Eğer jjiuto’nun donmuş metan ve buzdan oluşan yüzeyi zerinde durup gökyüzüne bakabılseydiniz, Charon’u izim ayımızdan 3 kat daha büyük fakat hiç harekete
şekilde asılı görürdünüz

Charon
Charon, Pluto’ya göre her zaman aynı yerde durur.

Yakın Temas
Pluto’nun çok nadir görülen bir yörünge yapısı vardır. Çoğu zaman Neptün’den milyarlarca kilometre uzaklıkta seyreden bu gezegen, kısa zaman aralıklarında bir kaç yüzyılda bir Güneş’e Neptün’den daha çok yaklaşmaktadır. Hatta şu sıralarda, 1999 yılına kadar, Güneş’e Neptün’den daha yakındı.

Nasıl Bakmalıyız?
Charon’u göremezsiniz. Dev bir teleskoba ihtiyacınız vardır. Pluto büyük bir teleskopla görünebilir fakat yerini bulmak biraz zordur. Hubble uzay teleskobundan bile bir ışık topu olarak görünür.

fal bakma.gen.tr sundu…

Bir önceki yazımız olan Gökyüzü dönüyor mu? başlıklı makalemizde gökyüzü döner mi, gökyüzü neye benzer ve gökyüzünün yapısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment