Tarot Falı VI Aşıklar XIV Denge (Temperance )

logo (1)

Biri kadın diğeri erkek olan Aşıklar, bireysel enerjilerini uyumlu bir bütün yaratmak için kullanırlar. Temperance ( denge) kelimesi Latince bir kelime olan temperare kelimesinden türetilmiştir , bu kelimenin anlamı ise’ karıştırmak, ortalamak ve uyum içerisine yerleştirmek’ tir. karttaki kadm da bu kelimenin.anlamı ışığında, sıvıyı bir kaptan diğerine boşaltmaktadır. Erkek ve kadın enerjilerinin bütünleşmesi, tine dayalı birçok felsefenin, geleneksel Çin tıbbının, Doğu Tantra’smın ve simya öğretilerinin yapıtaşıdır.

VII Savaş Arabası XIII Ölüm
Deli zaman, ölüm ve gelişme ile burada yüzleşir. Savaş arabası zamanın, gece ve gündüzün, yengi ve yenilginin sembolik yolu boyunca ilerler. Hayat boyunca yaşamın içinde birçok biçimde tüm birliktelikler, tükenişler ve bitişler ölümün biçimleridirler kendini gösteren Ölüm de bu yolculukta karşımıza çıkacak yerlerden biridir. Bu çiftin bildirdiği şey ise, ölümün kendisi olmadan yaşam boyunca hiçbir gelişme ve gerçek bir yaşam olmayacağıdır çünkü her ölüm yeni bir doğuşu beraberinde getirecektir. Bu ikili insanoğlunun feragat etme, yaşam içerisinde tüm devingenliği ile yoluna devam edebilme gereksinimini simgeler.

VIH Adalet XII Asılmış Adam
Bu iki kart arasındaki ilişki Baş Rahip ile Şeytan’ın arasındaki ilişkiyi andırır, Adalet analitik aklın, Asılmış Adam ise görselliğin ve içgüdüsel yönlendirmelerin sembolüdür. Fakat bu çift arasındaki ilişki sözünü ettiğimiz niteliklerin daha bilinçli bir karışımını temsil eder ve Asılmış Adam’ın karmaşık dünyasını keşfetmek için dengenin gerekir liliğini öğretir.

IX Münzevi XI Direnç
Bu iki kart aşkın ve inancın gücüyle sağlamlaşan ruhsal derinlikteki bütünlüğünü simgeler. Her şeyin özüne döndüğü içebakış ve öze dönmenin( Münzevi) kaygısız yaratıcılık ve yengi ( Direnç ) ile son bulduğu bir süreçtir. Yaratıcılık ve içebakış hayatın her döneminde insanoğlunun ihtiyaç duyduğu iki kavramdır.

X Kader Çarkı XXI Evren
Bu çift, yaşamdaki değişim ve gelişmelerin sirkülasyonunu temsil eder. Her biri kendi zirveleri, serüvenleri ve seçenekleri ile hayatın yeni bir aşamasını sunar insanoğluna ! Her ikisi de, yaşamdaki seçimlerimizin sonuçları ve yazgıyı simgeleyen ölümsüz kartlardır.

Rönesans Tarot ‘unda kartlar ile Uranüs, Neptün ve Plüton’ u içeren modern astroloji arasında bağıntı kurmayı uygun gördük. Bu üç gezegen, eski astrologlar tarafından bilinmiyordu. Fakat bu kartlar, Rönesans’ın gerçek ruhu olan ‘yeniden doğuş’ ile birlikte tasarlanmıştır. Çağdaş astroloji dünyası, tüm imgelerin yorumunda anlam derinliğine daha fazla ulaşmamızı sağlayacak gezegenlere ait modem semboller hakkında daha fazla bilgiye sahiptir.

Tarot kartlarının geleneksel çizimlerini, kartların anlamlarını daha derinleştirmek ve gizemli bir atmosfere ulaşabilmek için efsanevi simgeler kullanarak değiştirdik. Rönesans Tarot’u, kaynağı tarotun öz köklerine dayanan, Rönesans’ın yeni umutlan ile yeniden keşfedilmiş olarak çağımıza uygundur.

Bir önceki yazımız olan Terazi Burcu Ağustos Yorumu başlıklı makalemizde burç, TERAZİ ve yorum hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment