Şam. Irak. Arabistanda Kargaşa

Rcsulullah (sav) şöyle buyurmuştur bela ve musibetler olacak fa. hiçbir kimse. mgmakdıı.ığı bir makam bulamayacaktır. Bu belalar Şamm etrafında dolanactk. Irakıtı literme çökecek.

Mehdinin gelişi Fit aman ayında ayn ıhken tutulmasına sebep olacaktır. (Kıyamet Alametleri s. 200)

Mehdinin çıkmasından fince bir Ramazan içinde güne iki defi tu-tulacakhr. (Olüm-Kıyamet-Ahirel ve Ahir Zaman Alametleri. Şa-nmi. s. 440)

Yukandaki rivayetlerde dikkati çeken en önemli nokta Ramazan ayının ortasında hem güneş tutulmasının, hem de bir ay içinde Ay’ın ve Güneş’in iki kere tutulmasının imkansız olduğunun fark edilmesidir. Bu, normal şartlarda gerçekleşmeyecek bir durumdur. Oysa diğer ahir zaman alametlerinin çoğu insanın anlayabileceği, sebepler dairesi içinde gerçekleşebilecek olaylardır.

Eğer bu hadislerde tarif edilen olaylar dikkatle incelenirse, rivayetler arasında çeşitli farklılıklar olduğu göze çarpar. Yukandaki 1, 2 ve 3. rivayetlerde ay, Ramazanın birinci günü, 4. rivayette ise sonuncu günü tutulacaktır. Böyle bir durumda yapılacak en doğru şey, aynı olaya bakan farklı rivayetlerin ittifak ettikleri ortak yönleri tespit etmek olacaktır. Buna göre, yukandaki hadis rivayetlerinin toplamından çıkan ortak sonuçlar şunlardır:

1. Ramazan ayında Ay ve Güneş tutulmalan olacaktır.

2. Bu tutulmalar ortalı, yani 14-15 gün orayla olacaktır.

3. Bu tutulmalar iki kere tekrarlanacaktır.

Bu tespitlere uygun olarak. 1981 yılında (Hicri-1401dc) Ramazan ayının 15. günü Ay, 29. günü de Guncş tutulmuştur. Yine ikinri olarak, 1982 yılmda (Hkri-1402 de) Ramazan ayının 14. günü Ay. 28. günü dc Güneş tutulmuştur.

Aynca bu hadisede Ayın Ramaıanta tam ortasında DOLUNAY halinde tutulması ve dikkatleri çekecek bir alamet olarak belirmesi de son derece anlamlıdır.

Bu olayların İla Mehdinin diğer çıkı alametleriyle aynı donemde meydana gelmesi ve hicri 14. yüzyıl batlarında, üs üste iki yıl (1401-1402) mucizevi bir tarzda tekrarlanması rivayetlerin işaretinin bu olaylar olabileceğini kuwetlendirmektedir. Mehdi için Ari alamet vardır ki, bunan birinci! Ramazan ın birinci geresi Ayla İkincisi de ortasında Güneşin tutulmasıdır. (El-Kavfu I MuhhAsar Fi Alamehl MMkffg Muntazar, s. 49) Ramazanın birinci gecesi Ay, ortasında Güneş tutulacaktır. Onun saltanatı zamanında. Ramazan ayının on dördünde Güneş tutulacaktır, o ayın ikisinde de Ay kararacaktır. (Mektubat-ı Rabbani, 21163) Ramazanda iki defa Ay tutulması olacaktır. (El-Kavlut Muhtasar Fi Alamalil Mehdiyy-il Muntazar, s. 53)

Bu tespitlere uygun olarak, 1981 yılında (Hicri 1401’de) Ramazan ayının 15. gUnü Ay, 29. günU de GUneş tutulmuştur. Yine ikinci olarak, 1982 yılında (Hicri 1402de) Ramazan ayının 14. günü Ay, 28. günü dc Güneş tutulmuştur.

Bir önceki yazımız olan Kahve falında uçak başlıklı makalemizde falda bozuk para, falda jeton görmek ve Kahve falında jilet hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment