Kamelot ve Kral Arthur Efsanesi

İlluminati’nin ortaya attığı yalana göre, tanrı insan hüviyetindeki üyeleri tüm dünya üzerinde iktidarı ele geçirdiğin ateşin ortaya çıkarıcısı” ve Babil Kralı Nimrod’un halefi olduğuna inanacakları, bize haber veriliyor.
Şimdi, İlluminati’nin bu işlerdeki mide bulandırıcı rolünü ortaya koymalıyız. Onlar da kendilerinin insanoğlu için aydınlatıcılar olduklarını iddia ediyorlar. Üstün bir ırk olarak, iyiliğin ve kötülüğün ilahi bilgisinin, kendilerine verildiğini savunuyorlar. Hatta daha da ötesi, kendileri Tanrı olduğu için başka bir Tanrı’nın kendilerine neyin iyi neyin kötü olduğunu söylemesine ihtiyaç duymadıklarını ilan ediyorlar. Büyük çalışmalarının amacının tüm insanlığı aydınlatmak ve ışığa çıkarmak olduğunu beyan ediyorlar. Kabiliyeti ve erdemi olan herkese nasıl tanrısal Aquaryan olunacağını gösterecek ve tüm dünyayı bir aydınlanma çağına taşıyacaklardır. Düşük bilinç düzeyine sahip ve layık olmayan kimseler ise yeryüzünden kazınacaktır. Böyle kimseler, Aquaryan Yeni Güneş Çağı’nın aydınlık şafağına ulaşma yolundaki engeller ve ayak bağlarıdır.

Aslında tüm bu anlatılanlar su katılmadık bir küfürdür. Belki de Hislop, bunların kendilerini dünyayı aydınlatacak tanrımsan olarak görüp övünmeleriyle ilgili yorumunda haklıydı: “Böylesi bir sistemde elebaşlarm bir parçası olmak, olağanüstü bir ahlaksızlığı ve günahkârlığı ima eder.”

Yılan ve Farmasonluk
Farmasonluğun üst kademelerinde yılana gösterilen saygı ve hürmeti araştırdığımızda, yılanın dünyanın aydınlatıcısı olduğu kavramsallaştırılması, daha büyük önem kazanıyor.
Farmasonların, şeytanın sembolü olduğu tartışmasız yılana gösterdikleri bu putperestçe saygı ve tapınma, Havari Paul’un söylediği kararlı ve anlamlı cümleleri akla getiriyor.

Bir önceki yazımız olan Burçların genel sağlık özellikleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment