Tarot falı İmparatoriçe kartı yorumu

indir (1)

İMPARATORİÇE, DİĞER TÜM KUTSAL VE MİTSEL KRALİÇELER GİBİ, YILDIZLAR SÜSLENMİŞTİR. YILDIZLARLA BU KART İLE DERİN İLİŞKİSİ OLAN AŞK VE İLİŞKİ TANRIÇASI VENÜS / AFRODİTİN SİMGELERİDİR.

İmparatoriçe, bolluk ve verimliliğin Romalılar ve Yunanlılar zamanına ait sembolü olan buğday demeti’nin üzerinden yükselir biçimde gösterilmiştir.Tahılm bir demeti, eski Yunan Medeniyeti ‘nde evrenin annesi olan Demeter’in övüldüğü ve kutsandığı Eleusis’deki ‘gizemler’in temel simgesidir. Dünyanın dört bir tarafında, tahıl ve buğday, yaşamı, gelecek için ayrılmış erzağı ve tarımsal emekteki ürünleri sembolize etmektedir. Venüs/ Afrodit, tarihinde bitkileri ekilmiş toprağı sembolize etmektedir. Burada kendi güzelliğinin imgesinde yaratıcı verimliliği ve yenilenme duyusunu belirtmektedir.

Tahıl ve asmalardan uzanan üzümler, kendi mitolojik tarihlerinde bir çok kültürle ilişkilidir. Asma, Yaşam Ağacı’mn sembolüdür ve bu ağacın verimliliği, Patroniçe’nin en önemli özellikleri olan, tutku ve bolluğu işaret eder. Üzüm ve şarap, asma tannsı Dionysus ve Diony sus’un bebek olarak belirdiği Demeter’in Gizemleri ile bütünlük içindedir. Ekmek ve şarap, konukseverlik, cömertlik ve yaşamı güzel olan her şeyle paylaşma anlamına gelmektedir.

Asmalar, bolluk boynuzlan ya da Amalthea’nm boynuzundan ( sanatçılar tarafından bolluk sembolü olarak kullanılan, içinden meyva lar taşan boynuz) uzanmaktadır İmparatoriçe’nin güzelliğine bu boynuzlar yenilenmeyi, yaratıcılığı ve doğanın verimliliğine tapınmayı sembolize ederler. Demeter ve Demeter’in iyicil kader ile kutsandığı Fortuna ile ilişkisi olan boynuzlar, bu kartın yorumlanmasında Impa ratoriçe’ye verilmiş olan yaşam yenileyici imgeler olarak açıklanır, imparatoriçe, Venüs’ün sembolünü elinde taşımaktadır. Imparatori çe’yi yöneten gezegen Venüs, astrolojide aşk, estetik lezzet, ilişki, bireysel varoluş, güzellik, verimlilik, para, denge ve birlikteliğin sembolüdür.

İmparatoriçe, bakire kız. kardeşi Baş Rahibe’nin yanında yer almaktadır. İmparatoriçe bazı destelerde, kutsal ayı Haziran olan ve evlilik ile aileyi temsil eden tanrı Jüpiter’in Romalı eşinden sonra, Juno olarak isimlendirilir. Haziran ayı düğün törenleri için kutsal bir aydır. Fransız Devrimi döneminde yapılmış olan destelerde, İmparatoriçe o dönemin tanrıça isimlerinden biri olan Büyükanne olarak isimlendirilmiştir. İmparatoriçe, genel olarak doğurganlık, gebelik ve evlilik olarak yorumlanmaktadır. Kart numarası üçtür ve bu sayı tannçalık ile ilişkilidir, bu ilişki ise yaratıcılığı doğurmaktadır. Üç sayısı ayrıca eski tanrıçalara ait olan üç krallığı simgeler cennet, dünya ve onun canlıları ve karanlık ölüler diyarı. Simyacı tanrıçaların da benzer olarak ‘ üç ‘ temel özelliği vardır: bakire olanlar, gelin ya da anne olanlar ya da yaşlı olanlar. Bu tanrıçalara değişik isimler verilmiştir, fakat hepsi dünya üzerindeki yaşamı yaratabilecek ve yok edebilecek kadar güce sahiptir.
Örneğin Yunan mitolojisinde Demeter, dünyanın verimliliği üzerinde hakimiyete sahip olan anne tanrıçadır.

Leave a comment