Fal bakma sunar

Yedinci Çakra

Yedinci çakra diğer görevleriyle birlikte ruh halini korumaya yarayan bir endokrin organı olan beyin epifizi ile ilişkilidir. Gerçekte çoğu kişi beyin epifizinin sözde üçüncü göz ya da sezgi gözü olduğuna inanmıştır.

Dikkate değer biçimde, epifiz gerçekte ışığa çok duyarlıdır. Kış mevsimindeki gibi ışıktan mahrum kaldığında beyin epifizi sinir taşıyıcısı Seretonin’i tüketen Melatonin hormonundan bol miktarda salgılar. Beyin serotonini mutluluk, olumlu düşünceler gibi duyguları desteklemek ve yoğunlaşma yeteneğini geliştirmek için kullanır. Serotonin ayrıca derin ve dinlendirici uykunun kimyasal temelidir.

Beyin epifizi yeterli ışıktan mahrum kaldığında daha fazla melatonin üretir; bu da serotonin seviyesini düşürür. Bu da mevsim değişikliğine bağlı depresyona (SAD) sebep olur. Birçok Kişi SAD yani mevsim hastalığına kışın ya da doğal ışıktan geniş sürelerle mahrum kaldıklarında yakalanırlar.

Tedavi sadece kişinin güneş ışığına ya aa bütünleşik tayf ışıklandırmaya daha fazla maruz kalma süresini artırmaktır. Bu epfizin daha az melatonin hormonu üretmesini dolayısıyla da seratonin miktarının artmasını sağlar. Böylece mutluluk duyguları, olumlu hisler, sağlıklı uyku sağlanarak depresyon ortadan kalkar.

Birçok Hint geleneğinde taç çakrasıyla ilişkili bir rengin olmadığına inanılıyorsa da yedinci çakrayla ilişkili olan renk mordur. Bu çakra hepimizin geri döneceği hayat okyanusunu temsil eder. Nihai ve tanımı olmayan aşk ve saadet halidir.

Fal bakma sundu…

 

Bir önceki yazımız olan DİŞİ KEÇİ’NİN KALBİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment