UFO’lar (Identified Flying Object): Kimliği Belirlenmiş Uçan Nesneler

UFO lar olarak bildirilen şeylerin gerçek kimliği nedir? En yaygın olanı Venüs Gezegeni nin parlaklığıdır. Diğerleri ise, yeniden atmosfere giren göğe atılmış roketler, yörüngesinde olan uydular, uydu enkazı (eski roket iticiler, işlevini yitirmiş uydular, vs.), meteoroloji ve diğer araştırma balonları (özellikle onon beş bin metre yükseklikteki çok şiddetli rüzgârlar) ve çok yüksekte uçan askeri jet uçaklarinı kapsar.

Skylab uzay istasyonundayken yapılan bir uzay yürüyüşü sırasında astronot Ed Gibson, astronot arkadaşı Bili Pogue’a: “Şuraya bak, bunlar UFO değil mi? Yüzlercesi var.” dedi.

Pogue, baktı ve “olağanüstü bir açıklık ve berraklık ile parlayan metalik mor ve menekşe, pırıl pırıl bir nesneler bulutu” gördü. Pogue a göre, Gibsonla birlikte, Skylab’ın içinde bulunan Jerry Carr a, bu nesneleri tanımlarken bayağı heyecanlanmışlardı.

Carr içerdeki ışıkları söndürdü ve pencereden dışarı baktı ve onların gördüklerinin, sadece Pogue’un onardığı aygıtın alüminyum kaplı plastik örtüsünden koparmış olduğu parçalar olduğunu anladı. Uzayın alacakaranlığında bu küçük yansıtıcılar, parıldayan, göz kamaştıran bir buluta yol açmışlardı.

UFO araştırmaları için J. Ailen Hynek Merkezi (CUFOS), UFO’ları yakından izlemektedir ve tüm UFO görünüşlerinin yüzde 92 si için dosyalanmış olağan açıklamalar vardır. Geri kalanına ise bilgi eksikliğinden dolayı tanı koyulamamıştır.

Bir önceki yazımız olan DİŞİ KEÇİ’NİN KALBİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment