İnsanların gözlemlenmesi yüzlerin, başların ve ellerin fiziksel özelliklerinin gözlemlenmesini içermekteydi bu fal bak utgulaması. El ya da avuç okumak halen geniş çapta uygulanmaktadır. El falında (chiromancy), kişiliğin okunması ve bireyin geleceğine dair kehanet avuçlardaki çizgiler, izler ve şekillerden çıkartılır.

Herkes eşsiz parmak izi ve avuç izi (avuçtaki çizgilerin şekli) ile doğar. Bu şekiller kalıtımsal olarak belirlenir. Bu çizgilerin bazıları sürekli olarak görülür. Bunlar el falcısı tarafından akıl çizgisi, kalp çizgisi, yaşam çizgisi ve yazgı çizgisi olarak tanımlanır ve bir kişinin geleceğini önceden bildirmekte yararlı olduğu savunulur.

Her bir parmağın uzunluğu ve biçiminin bile el falı bakarken sezgi sağladığı söylenir. Örneğin, başparmak ya da Venüs parmağı falcıya ne kadar dik başlı ya da eli açık olduğunuza dair bilgisini verir. El büyüklüğü, biçimi, rengi, dokusu, etli yumrular, çizgilerin derinliği ve hatta fal bakılırken ellerin tutulma biçimi hesaba katılır. İnce ayrıntıları görmek için büyüteç kullanılır.

Falcılar nasır, yenmiş tırnaklar ve şişmiş parmak eklemleri gibi el niteliklerinden sağlanan ipuçlarını kişiyi “okumak” için kullanabilir ve bu suretle deneyimsizleri hayrete düşürür.

“Her gün bol miktarda ağır ve pürüzlü malzemeyle çalışıyorsun.” Belirli nesneler deriyi sertleştirir ve nasır yapar. “Son zamanlarda seni kaygılandıran bir şeyler var.” Gerilim tırnakların yenmesi sonucunu verir. “Doktorun sende artirit olduğunu bildirdi. Tıbbi tanıda ellerde eklem artirit şişmiş eklemler ve dolaşım bozukluğu bastırıldıktan sonra rengini kolaylıkla kazanmayan tırnaklar belirtileri aranır.

Bir önceki yazımız olan DİŞİ KEÇİ’NİN KALBİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • reply faruk ir ,

    Geleceğe yönelik bir şey söylemek

    • reply n urgül ,

      iillamı yazcaz arkadaş

      • reply Senem ,

        Düğünüm yakında olacakmi

        Leave a comment