Beş sayısı veya pentad dört sayısındaki dengeli durağan halin kendini ortaya koymak için harekete geçişini anlatır. Ateş hava su ve toprak elementlerinin üzerinde beşinci bir gücü simgeler. Bu güç Hintlilerin akaşası, batının eteridir. Maji bilimi beşinci gücün kontrolü ile dört unsura ait doğa ruhları üzerinde hakimiyet kurulabileceğine işaret etmektedir.. Beş sayısı beşgen bir yıldız veya pentagram ile simgelenir. Phtygoras’a göre evren veya makrokozmoz 10 ile ifade edilirse, yansıması olan mikrokozmoz 5 ile ifade edilir. Kafa iki kol ve iki bacak ile insan beşgen bir yıldız gibidir. Beşgen yıldız veya pentagram tarih boyunca şeytani güçlere karşı korunma amacı ile kullanılmıştır.

 

 
Beş nolu kartlar Kabalistlerin hayat ağacında beş nolu küre olan Geburah’a tekabül eder. Geburah ateşliheyecanlı, savaşan, yıkıcı, kararlı ve sert bir kral olarak resmedilir. Astrolojide somut hareketler evreninin efendisi yarışçı kararlı ve sert mars ile simgelenir. Mars Roma İmparatorluğu’nun, ilkbaharla gelen yeni başlangıçlara hükmeden, demir çelik gibi sert ateş gibi yakıcı, kurt gibi vahşi ve hesapsızca saldırgan tanrısıdır.

 

 
A. E. Waite Destesinde durağan haldeki enerjileri harekete geçiren 5. güç çeşitli zorluklarla mücadeleler şeklinde anlatılmaktadır. Asalarda heyecanlı bir savaş oyunu bir yarış, kupalarda yıkıcı ve yakıcı duygular, kılıçlarda yıkıcı bir zafer tılsımlarda parasal bir yıkım, maddi varlıkların harabeye dönmesi resmedilmekte.

Bir önceki yazımız olan Kartların Yayılması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • reply Phoebe ,

    Bu internet sitesinde harika tasarım ve stil ve mükemmel konu malzeme sarsmayı, benim alımıdır.

    Leave a comment