İnsanın Kendiliğinden Tutuşması

Gerçeği mi yoksa yanılsamayı mı temsil ettiğini göstermek amacıyla, bildirilen olaylar özenlice değerlendirilmelidir. İnsanın içindeki kimyasal tepkimelerin oluşturduğu ısının sonucu olarak bir insanın vücudunun birdenbire alev almasının varsayılan süreci olan insanın kendiliğinden tutuşması böyle bir olaydır.

İnsan vücudundan kaynaklanan ateş bildirimlerinin geçerliliği hiçbir zaman onaylanmamıştır. Ani insan tutuşması olduğu zaman, bu her zaman dışardaki ateşin sonucudur. Bir kimse tutuşabilen gece elbiseleri giydiği zaman, sarhoşken ya da uyku haplarının etkisiyle içi süngerle aşırı doldurulmuş bir koltukta uyuyakaldığı ve kaza sonucu yanmakta olan bir sigarayı koltuğa düşürdüğü zaman bu durum ortaya çıkar.

Tutuşmanın diğer bir kaynağı, bir kişinin cinayet işledikten sonra cesedi yakmasıdır. Diğer bir olasılık da, yaşlı kimselerin kendi kendilerini kazayla tutuşturmasıdır.

İnsan bedeni içindeki koşullar, içerden tutuşmaya asla uygun değildir. İnsan bedenlerinin yüzde altmışı ile yüzde yetmişi sudan oluşur ve tutuşamaz (ateş yutan göstericilerin hiçbir kötü etki olmadan sergilediği gibi). Yutulan alkol tutuşabilir; fakat kişi vücudunun tutuşabilirliği üzerinde en hafif bir etkisi olabilmesi için yeterince alkol tüketemeden çok önce alkol zehirlenmesinden ölürdü.

İnsan vücudundaki iki tutuşabilir madde yalnızca vağ dokusu ve metan gazıdır. İçerdeki metan gazını tutuşturmak için bir mekanizma olsa bile, yağ dokusunu tutuşma noktasına getirecek kadar yeterli miktarda değildir. Ve ne olursa olsun, insan vücudundaki bulunan su ateşi anında söndürürdü.

Boğazınızdaki yanma duygusu, yalnızca yemek borusundaki mide asididir.

Bir önceki yazımız olan DİŞİ KEÇİ’NİN KALBİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment