Tarot Falı Baş Rahibe Kartı

ÖLÜLER DİYARININ KORUYUCUSU OLARAK BAŞ RAHİBE İKİ DÜNYAYA AİTTİR SOMUT, MADDESEL DÜNYA VE AY IŞIĞI İLE AYDINLATILMIŞ RÜYALAR ALEMİ

ÖLÜLER DİYARININ KORUYUCUSU OLARAK BAŞ RAHİBE İKİ DÜNYAYA AİTTİR SOMUT, MADDESEL DÜNYA VE AY IŞIĞI İLE AYDINLATILMIŞ RÜYALAR ALEMİ
Baş Rahibe, onun bilinçsiz ya da gizil usu koruyan iki sütunun arasında, yeniay’in üzerine oturmuş olarak gösterilmiştir. Yeni ayın gümüş dilimi, Baş Rahibe’nin ‘bakireliğini’ ya da ay gibi kendini yeniden yaratabilmesi özelliğiyle özerk konumunu belirtir.

Baş Rahibe’nin bir ayağının yan tarafında dişil özü simgeleyen bir kedi görünüyor. Yılan ise bilgeliği, sonsuz hayatı ve gizemli bilgileri simgeliyor. Yılan figürünün, eski Yunan medeniyetindeki’geleceği doğru olarak, tahmin eden kahinler ile ilişkisi vardır ve bu figürün Avrupa ve Orta Doğu’daki tanrıçalar ile her zaman yakın bir bağı olduğu bilinir.

Barışın, aşkın ve ruhun sembolü olan kumrular hakkında eski bir çingene efsanesi, eski çingene kadın atalarının ruhlarının kumrulara, erkek atalarının ruhlarının ise yılanlara dönüştüğünü anlatır. Baş Rahibe aynı zamanda, ölüler diyarını yönetir ve bu nedenle onun insanların görünmeyen ruhları bu kişilerin gizli özleri ile ilişkisi olduğuna inanılır.

Baş Rahibe’nin bir elinde merak uyandırıcı, kırmızı bir nar durmaktadır. Acımtrak ve egzotik bir meyve olan narın, ölü ruhlar tarafından yeniden doğmak için yenilen ve ölüler diyarında yetişen tek meyva olduğu söylenmektedir. Narın, Hades’in gelini olmak adına tohum yutan ve bunun için yılın belli dönemlerinde ölü toprağında kalmak zorunda olan, ölüler diyarının Yunan tanrıçası Persophone ile bağlantısı vardır. Baş Rahibe, bu meyvayı ölüler diyarının hayat verici güçlerini göstermek için taşır. Düşler ve sezgi yolu ile, güne ilişkin ilgi ve sorunlarımızı aşabilmemiz için bize ilham ve yetenekler sunar. Koruduğu kapalı , onun gölgeler ile dolu alanlarında yolculuk edebilme cesaretini gösterebilecek ve onun acımtrak özel meyvasmı tadabilecek bireylere sunulacak olan öneriler ve bilgileri içeriyor.

Gizemin Kadını
Baş Rahibe, ölüler diyarının eşiğinde oturan ve onun gizemlerini koruyan bir kadındır. Bakireyi ya da tanrıçanın gizli kalmış yönünü yöneten yeniay ile yakından ilişkisi vardır. Bu görünüşte, ona yaklaşan her kişiye meydan okuyan, gizemin kadınıdır. O, Büyük Arka na’nm öz bilgiye olan sonsuz yolculuğundaki ilk giriş kapısıdır.
Yüzyıllar geçtikçe ve erkek hakimiyetinin egemen olduğu dinlerin çoğalmaya başlamasıyla, tanrıçaya ait sezgilerin imgesi ve etkisi bölünmeye uğramıştır. Fakat Baş Rahibe’nin cezbedici özünden, görkemli efsane ve masal dünyasında ve simya gibi bazı anlaşılması güç felsefelerde söz edilmektedir.

Baş Rahibe’nin, Fransa’ya yapılan tehlikeli, uzun gemi yolculuğunda Mary Magdalene’e eşlik eden, çingenelerin aziz patronu SaraKali ile, Adem’in mitleştirilmiş masalında ilk kansı olan, gece tanrıçası kanatlı Lilith ve Kral Solomon’a Doğu’nun tüm zenginliğini getiren Kraliçe Sheba ile bağlantısı vardır. Bütün bu figürler, onun imgesi ile içselleşmiştir.

Bir önceki yazımız olan Terazi Burcu Ağustos Yorumu başlıklı makalemizde burç, TERAZİ ve yorum hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment