Kara Deliğe Düşmek

Kara Deliğe Düşmek
Her kara delikte geriye dönüşün olmadığı, “madde ufku” adı verilen bir nokta vardır. Bu noktadan ötede zamanın bir anlamı kalmaz ve ışık bile buradan kaçamaz.

•    Eğer kara deliğe düşmüş birini görürseniz, ufkuna varmasını izleyemeyeceksiniz demektir. Görebileceğiniz tek şey yavaşça hareket ettiği, renginin kızardığı, solduğu ve sonunda tamamen yok olduğudur.
•    Eğer siz kendiniz bir kara deliğe düşürseniz, bir spagetti gibi uzayacağınızı garanti edebilirim. Bunun nedeni ayağınıza uygulanacak yerçekiminin kafanıza uygulanacağından çok daha fazla olmasıdır.
•    Siz yavaşça içeri gömülürken, zaman aşırı bir şekilde hızlanır ve siz geleceği seyretmeye başlarsınız. Tabii yarının kazanan piyango biletinin numaralarını bilmeniz size bir şey kazandırmaz. Çünkü oradan ne siz çıkabilir ne de bir başkasına ulaştırabilirsiniz.

Zaman Yolculuğu
Zamanda geriye doğru yolculuk yapabilmek her zaman için eğlenceli bir fikir olmuştur. Vikingler zamanına, şövalyeler ve şatoların bulunduğu günlere veya dinozorların dünyanın sahibi olduğu günlere dönmek mümkün olabilir mi? Einstein’ın zamanı tıpkı genişlik ve uzunluk gibi ayrı bir boyut olarak değerlendirmesinin ışığında, birçok bilim adamı bunun rüyadan öte bir şey olup olmayacağını araştırmaya başladı. Einstein bu fikri, ışık hızına ulaşan bir canlı için zamanın duracağını ve buna göre de canlılığının biteceğini savunarak anlamsız bulmuştur. Fakat 1930’larda Amerikalı matematikçi Kurt Gödel Einstein’ın Rölativite Teorisi’nde bir gedik olduğunu, boşlukta zamanın yönünün değiştirilebileceğini iddia etmiştir.

Zaman Yolculuğunun Kaçık Yönleri

•    Geriye dönüp büyükanne ve babanızı öldürürseniz, hiçbir zaman doğamazsınız.

Bu durumda onları kim öldürmüş oluyor? (İtiraz ediyorum. Ben henüz doğmadım, sayın hakim).
•    Yanınıza birkaç antibiyotik alıp milyonlarca insanı Kara Veba’dan kurtarabilirsiniz.
•    Taş devri insanlarına Rock müziği, dinozorlara ise Rap yapmayı öğretebilirsiniz.

uzay boşluğu,uzayda kara delik,uzaya düşmek

Bir önceki yazımız olan Gökyüzü dönüyor mu? başlıklı makalemizde gökyüzü döner mi, gökyüzü neye benzer ve gökyüzünün yapısı hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment