Kişniş ve ayçekirdeği pestili

Balık, özellikle de somon, yüksek miktarda triptofan içerdiğinden beyin için en faydalı besinlerdendir; ayçekirdeği de öyle. Moraliniz kötü olduğunda ya da kendinizi sıkkın hissettiğinizde bu yemeği yiyin.

2 Kişilik
250 g fenerbalığı 250 g somon filetosu V2 limon suyu 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı taze öğütülmüş karabiber 150 g pirinç

Kişniş ve ayçekirdeği pestili Yaklaşım 25 g kadar taze kişniş 25 g ayçekirdeği 1 diş soyulmluş sarmısak
1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
1 Balıkların derilerini ve kılçıklarını ayıklayıp altı büyük parça şeklinde kesin. Bu parçaları şişe geçirin.
2 Limon suyunu ve yağı karıştırın ve içine çeşni olarak karabiberi de katıp balıkların üzerine dökün. Eti, pişirince ye kadar dinlendirin.
3 Pirinci, paketin üzerinde açıklandığı şekilde pişirin.
4 Pestili yapmak için, kişnişi, ayçekjr değini ve sarmısağı bir blendıra koyup iyice karıştırın. Karışımın biraz diri kalmasını sağlamak için fazla kıymayın. Zeytinyağı ile nemlendirin ve bir kaba alın.
5 Kebapları, 2 3 dakika kadar ızgaraya koyun ve her taraflarının eşit olarak pişmesini sağlayın. Balığı fazla pişirmeyin yoksa kuruyup tatsızlaşacaktır. Pirinç ve pestille birlikte servis yapın.

logo (1)

Bir önceki yazımız olan Akrep Burcu Erkeği Kadını Özellikleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment