Tarihte ünlü okültistler 22 adet arkanamajor kartı ile, çeşitli metafizik düşünce sistemleri arasında paralellikler kurmaya çalışmışlar sa da bu pek başarılı olamamışlardır. Örneğin Okültist Court de Gebelin îbranilere de aşina olan Mısır alfabesinin 22 harfi ile ilişkilendirmiştir. Böyle bir alfabe İbrani alfabesinin kendisidir.

Kart tarihçileri ise Tarot kartlarının Kabala ile ilişkisini modern bir fantazi olarak görmektedirler. Kabala konusunda derin araştırmalar yapan okültist Eliphas Levi, Tarot’un da Kabala dışında olamayacağı gibi mantıksal bir takım yorumlarla sistematik ilişkiler kurdu ve ritüel maji konusunda 1888 de kurulan Hermetic Golden Dawn (Hermetik Altın Şafak) örgütüı bu fikri geliştirerek Tarot kartları ile Kabalistik hayat ağacı ve astrolojik arketipler arasında mantıksal bir sistem kurdu.

Buörgüt sadece 15 yıl gibi bir süre yaşadı ve üyeleri arasmda çıkan anlaşmazlıklar sonucu kapandı. Çok kısa ömürlü olan buörgütün uzun bir geçmişi olan tarot kartlarına yaptığı astrolojik ve diğer yakıştırmaların doğruluğu şüphe uyandırmaktadır. Çünki astroloji çok uzun tecrübeler isteyen bir alandır. Üyeler ise direk astroloji ile uğraşmıyorlardı. Bu kısa süredeki çalışmaların doğru olma olasılığı düşük görünmektedir.

Bir önceki yazımız olan Kartların Yayılması başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment