Türk misafirperverliğinin bir göstergesi…
Dünyadaki kahve kültürüne öncülük eden, Türk kahvesinin tarihi ve kültürüdür. Zira Arap Yarımadası ndan Osmanlı’ya geçen kahve toplumsal tarihimizde popüler bir kültür oluşturmuştu. Sosyal hayatımızda, misafirperverlik geleneklerimizde, kız isteme, kahve falı gibi Türk usulü kültür öğeleriyle ve ilk kahvehanelerin Osmanlı’da açılışıyla dünya bu kültürü geliştirdi.

 

 
Bugün tüm dünyada kahvenin farklı adları ve birçok türü var. Türk kahvesinin yanısıra; Arap kahvesi, American coffee, Kava (Çek Cumhuriyeti), Moka (Yemen’kahvesi) önemli çeşitler arasındadır.

 

 
Türk kahvesi lezzet ve kokusuyla özünü hala korumaktadır. Dünyaca bilinen kahvemizin hazırlık sürecinde kavurma, pişirme ve ikram aşamaları vardır.

 

 
Anadolu’da “Mtrra” olarak da bilinen acı kahve; çok koyu olarak kavrulan kahvenin uzun süre kaynatılması sonucu elde edilir. Şekersizdir ve en büyük özelliği bir yudumda içilmesidir.

 

fal bakma sundu…

 

fal bakma sundu…

Bir önceki yazımız olan DİŞİ KEÇİ’NİN KALBİ başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Leave a comment