Gençleşmek İçin Meditasyon

Meditasyon zamana yapabileceğiniz en iyi yatırımdır. Eğer sağlığın zenginlik olduğunu düşünüyorsanız, her gün meditasyon için ayıracağınız zaman sizi zengin bir insan yapacak tir. Birçok araştırma meditasyonun sağlığa iyi geldiğini göstermiştir. Meditasyon sırasında stresten uzaklaşmak ve enerji oluşumu vücudun kendi kendini iyileştirme sürecini aktive edecektir, iyileşme insanın içinden gelir. İlaçlar sadece semptomları iyileştirir ve genellikle sorunun gerçek nedenini ortadan kaldırmazlar. Birçok vakada ilaçlar zararlı yan etkiler üretir ve bunun sonucunda daha olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilirler. Meditasyon geleneksel ilaçlar ve tedavinin mükemmel bir tamamlayıcısıdır.
Meditasyon yapanlar kendi kendilerini daha hızlı tedavi ederler.
Teoride her sabah canlanmış ve tazelenmiş olarak uyanırız, günün bize hazırladığı sürprizlere hazır oluruz. Ancak gerçekte yaşadıklarımız teoride olduğu gibi değildir. Her zaman huzurlu uyuyamayız ya da yatar yatmaz uyu yamayız. Fiziksel rahatsızlıklar, zihinsel sıkıntılar ya da sadece yeterince gevşeyememek iyi bir uyku, dinlenme ve rahatlamayı engeller.
Bu durumda meditasyon gündeme gelecektir. Sinir sistemimize günde iki kez derin dinlenme sağlarsak, kötü bir gece uykusuyla başede bilir, kendimizi iyi hisseder ve üretken bir gün geçiririz.
Çalışmalar hem meditasyonda hem de uyku sırasında metabolizmanın yavaşladığını göstermektedir. Metabolizma hızı vücudun hangi hızla aldığımız besinleri yakarak oksijene dönüştürdüğünü ve enerji ürettiğini göste
rir. Düşük metabolizma hızı vücudun yeterince oksijen tüketmediğini ve daha çok dinlenme pozisyonunda kaldığını gösterir.
Metabolizma hızı vücudun nasıl gevşetebileceğini göstermesi açısından iyi bir göstergedir.
Uyku sırasında metabolizma hızının % 4 ya da % 5 düşmesi üçdört saat alır; ancak me ditasyon sırasında % 10 ila % 20 arasında bir metabolizma yavaşlamasına ulaşırız. Bunun anlamı meditasyonun uykudan da derin bir dinlenme sağladığıdır ve bunu daha kısa sürede yapmaktadır. Ek olarak meditasyon sırasında beyin tarafından üretilen alfa ışınları derin bir dinlenme sağlar. Uyku sırasında genellikle alfa ışınları üretilmez.
Tüm bunlar uykunun gereksiz olduğu anlamına gelmez, uyku dinlenmenin ötesinde birçok fonksiyona sahiptir; kendini iyi hissetmek ve zihinsel denge için gereklidir. Sinir sistemi meditasyonla dinlendirildiyse, beynimiz çok üst verimlilik düzeyindedir. Bunun anlamı daha entellektüel, daha yaratıcı olmamız ve duygularımızın daha yoğun olmasıdır. Bu özellikle önemlidir; çünkü mutluluk ve başarı büyük ölçüde bu üç faktöre bağlıdır. Derin dinlenme kendimizi iyi hissetmemizi sağlar, sinir sistemimizi gevşetir ve enerji depolamamızı sağlar.
Meditasyon sırsındaki derin dinlenme hali genellikle düşüncelerin azalmasından kaynaklanır. Düşünceler beyinde elektrik aktivitesi oluşumuna yolaçan dalgalar oluşturur. Eğer düşüncelerimiz çok yoğunsa (ki birçoğumuzda böyledir) bu elektriksel aktivite çok yoğunlaşır ve beyni rahatsız eder. Bu hoşnutsuzluğu ve baskıyı zihnimizde hissederiz ve bunu stres olarak adlandırırız. Meditasyon beyindeki bu elektriklenmeyi büyük ölçüde azaltır.
Beyin sakinleşir ve zihinde hoş bir sakinleşme hali yaşanır. Meditasyon sırasında beyin dinlenir ve bu sırada beyinde yenilenme ve canlanma oluşur.

Bir önceki yazımız olan Altarın fiziksel Toprak planı başlıklı makalemizde Altarın fiziksel Toprak planı, fal ve fal bakma hakkında bilgiler verilmektedir.

Leave a comment